Политическа партия ГЕРБ поискаха оставката на министъра на отбраната и на

...
Политическа партия ГЕРБ поискаха оставката на министъра на отбраната и на
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува Радев, МО и военна полиция заради смъртта на офицер

Политическа партия ГЕРБ поискаха оставката на министъра на защитата и на шефа на военна полиция по отношение на случая в Чешнегирово и с всички следващи събития. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание, на който бяха огласени детайлности по отношение на следствието на случая от 11 май т.г., който беше последван от гибелта на ст. лейтентат Тодор Манчев. Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, става дума за прикриване на ликвидиране.

Само часове по-рано, че се е появила нова версия за гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев след ексхумация. 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след случая с американски военни в пловдивското село Чешнегирово. Ексхумацията била извършена при започване на септември, твърди Националната телевизия като се базира на източници от следствието, което се води от Военна полиция. Открит бил и патронът, станал причина за гибелта на Манчев. Данните от нова експертиза сочат, че съдбовният изстрел е създаден отгоре-надолу, като патронът минава от горната част на главата. Именно това е причина проверяващите да тръгнат по нова версия, че Тодор Манчев може да е станал жертва на съзнателно ликвидиране, което е скрито като самоубийство. Такава публична информация от прокуратурата досега няма.

След това пристигна и брифинга на тримата депутати от ГЕРБ. Те упорстват, че преди всичко, президентът Румен Радев би трябвало да освободи от служба шефа на Военна полиция, който има директна отговорност в прикриването на това ликвидиране и замяната му с следствие на самоубийство, което явно не е такова. Докато този човек извършва тази служба има риск събитията да бъдат потулени, обясниха от ГЕРБ.

На второ място, да изиска незабавна оставка от министъра на защитата и на трето място, да обезпечи цялостна бистрота какво се случва във Военна полиция, обявиха от ГЕРБ.

Те са безапелационни, че президентът Румен Радев и неговите назначения носят цялата отговорност. Този случай е синтез, еманация на целия метод, по който ръководи служебното държавно управление на Румен Радев, разгласи Даниел Митов. Ние знаем, че Румен Радев даде генералско звание на индивида, който оглавява Военна полиция, допълни той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР